Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

POVINNOSŤ DAŇOVNÍKA DO 31.01.

Dátum: 23.01.2020
Autor: EWORKS.sk
Počet videní: 281
POVINNOSŤ DAŇOVNÍKA DO 31.01.

POVINNOSŤ DAŇOVNÍKA DO 31.01.

DANE A POPLATKY 2020 - UPOZORNENIE

 

Upozorňujeme občanov, právnické osoby a podnikateľské subjekty, že ak v roku 2019 nadobudli nehnuteľnosť ( pozemok, rodinný dom, byt, garáž ) napríklad kúpou, dedičstvom, darovaním a zmena vlastníctva nehnuteľnosti je zapísaná v katastri nehnuteľnosti k 1. januáru 2020, rovnako tak vlastníci nehnuteľnosti, ktorí zaznamenali zmeny v roku 2019(zmena výmery, vydanie stavebného povolenia, kolaudácia rodinného domu, zmena využitia stavby, zmena druhu či výmery pozemku, zmena výmery zastavanej plochy, postavenie a dokončenie ohlásenej drobnej stavby – prístrešky, altánky, kôlne, záhrad. domčeky...., atď. ) sú povinní podať daňové priznanie alebo oznámiť zmenu k dani z nehnuteľnosti do 31. 01. 2020.


Povinnosť podať daňové priznanie majú fyzické alebo právnické osoby, ktorým zanikla daňová povinnosť v priebehu roka 2019 ( napr. byt, rodinný dom, garáž, pozemky, atď. boli prevedené na inú osobu ). Daňovník je povinný podať priznanie na zánik daňovej povinnosti do 31. januára 2020.


Občania a podnikateľské subjekty, ktorým zmeny v roku 2019 nenastali, daňové priznanie nepodávajú.

Zníženie-odpustenie  poplatku za komunálny odpad
V prípade, že ste študentom navštevujúcim školu mimo okresu a zdržiavate sa mimo miesta bydliska, poprípade pracujete v zahraničí, máte možnosť do 31. januára 2020 požiadať o zníženie-odpustenie poplatku za komunálny odpad.
Žiadosť je umiestnená v časti dokumenty na stiahnutie.

Daň za psa
Zároveň upozorňujeme vlastníkov psov, že akúkoľvek zmenu v držaní psov je potrebné ihneď nahlásiť  správcovi dane (na obecnom úrade).

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.